Schluter schiene-a 10x3000 mm aluminium profiel A100300

Schluter schiene-a 10x3000 mm aluminium profiel A100300

Afsluitprofiel aluminium, lengte 300cm

€0,00
€4,30 /meter
incl. 21% btw
Exclusief BTW: €3,55 /meter
Merk:
SCHLUTER
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 
Neem contact op voor actuele levertijd!
 
Besteleenheid:
per lengte
Lengte:
3.0000 meter
Prijs per lengte:
€12,89 incl. 21% btw
Bestellen

Toepassing en functie

Schlüter®-SCHIENE is een profiel dat speciaal werd ontwikkeld voor het beschermen en verfraaien van de buitenranden van tegelbekledingen. Het leent zich echter ook uitstekend voor andere bekledingsmaterialen en toepassingen. Andere toepassingsgebieden zijn onder andere de overgang tussen verschillende bekledingstypes (bijv. van tegels naar tapijt), plintafdekkingen, randbescherming aan bewegingsvoegen, zuivere en decoratieve afsluitranden van traptreden, oppervlakte- en veldbegrenzingen van uiteenlopende aard, en een zuivere begrenzing voor bekledingsmaterialen zoals tapijt, parket, laminaat, natuursteen of epoxyvloeren.

De belastingen die ter hoogte van de rand optreden, worden door de specifieke constructie van het profiel met de speciale materiaaldikten en hellende opstaande rand naar de bekleding en de ondergrond afgeleid. Op die manier is de randzone van de bekleding doeltreffend beschermd tegen beschadigingen.

Verwerking

  1. Het profiel moet worden gekozen afhankelijk van de tegeldikte.
  2. Breng op de plaats waar de tegelbekleding moet worden begrensd, tegellijm aan met een getande lijmkam.
  3. Het profiel moet met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het lijmbed worden gedrukt en uitgelijnd.
  4. Het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak moet volvlakkig worden ingestreken.
  5. De aangrenzende tegels worden stevig ingedrukt en zo uitgelijnd dat de bovenste rand van het profiel gelijk met de tegel ligt (het profiel mag niet boven het vloeroppervlak uitsteken; beter is tot 1 mm eronder). De tegels moeten ter hoogte van het profiel vol in de tegellijm worden geplaatst.
  6. De tegel wordt tegen het zijdelingse voegribje geplaatst; dit garandeert een gelijkmatige voeg van 1,5 mm. Bij profielen zonder voegribje moet een voeg van ongeveer 1,5 mm worden vrijgelaten.
  7. De voegruimte tussen tegels en profiel moet volledig met voegmortel worden opgevuld.