Duurzaam bouwen en MVO

Duurzaamheid; zorgen voor de volgende generatie

Als het aan Bouwcenter ligt leven we in een wereld waar er uitsluitend duurzaam wordt gebouwd. Niet alleen in de bouwsector, ook aan het behoud van onze planeet.


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
Bouwcenter Koolschijn, als familiebedrijf met oog voor persoonlijk contact, sluit zich helemaal aan bij de visie van Bouwcenter. Wie wil er nu niet bijdragen aan de positieve ontwikkelingen van een beter milieu of een betere, gezondere werkomgeving? Door nu te veranderen met kleine stapjes, zijn we goed voorbereid op de veranderende vraag uit de markt en zorgen we samen voor een duurzame bouwketen. Bedrijven die goed scoren op het gebied van MVO zijn tevens toekomstbestendiger.

“ Klaar voor de volgende generatie! “

Zonnepanelen
Sinds december 2017 is het dak van de keuken en sanitair showroom voorzien van ruim 180 zonnepanelen.

Zonnepanelen


Groene stroom

Bijdragen aan de productie van duurzame energie. Dat vinden wij belangrijk. Daarom gebruikt Koolschijn, zowel bij de keuken en sanitair showroom als ook bij ons Bouwcenter, groene stroom.

FSC®/PEFC™ gecertificeerd
Vanaf januari 2018 is ons hout voorzien van het FSC keurmerk. Handig wanneer de opdrachtgever dit wenst, tevens sluiten wij ons aan bij de campagne van FSC Nederland tegen ontbossing en klimaatverandering; "Kies voor hout, red het woud"
Je zult het keurmerk op de schap etiketten, afleverbon en factuur terug zien. Uiteraard voorzien van dezelfde scherpe prijs!

Duurzaam bouwen
De veranderende vraag uit de markt. Voorbereid op het geven van adviezen bij het klimaatneutraal bouwen of enkel isoleren van een zolder. Wij hebben de kennis en materialen om samen van uw bouwproject een succes te maken.

Terugdringen papierstroom
Dankzij elektronisch verwerking van zowel in- als uitgaande factureren. Door het niet altijd printen van e-mails en wanneer wel noodzakelijk; standaard dubbelzijdig printen.

Goede doelen
Bouwcenter Koolschijn ondersteunt de goede doelen via Bouwcenter. Hiernaast bieden wij onze klanten de mogelijkheid om spaarpunten te doneren voor een lokaal goed doel.

Opleiding- stageplaatsen

Bouwcenter Koolschijn is erkend leerbedrijf. HBO/MBO studenten kunnen met regelmaat een stageplaats bij ons vinden. Wij zorgen voor begeleiding, de student draagt zijn steentje bij door met een positieve instelling zijn stage succesvol af te ronden.