Schluter quadec-ac 10x2500 mm aluminium profiel zuiver wit Q100BW

Schluter quadec-ac 10x2500 mm aluminium profiel zuiver wit Q100BW

Schlüter®-QUADEC-AC is een hoogwaardig afsluitprofiel uit kleurgecoat aluminium voor uitwendige hoeken in wandbetegeling en biedt een goede randbescherming. Lengte: 250cm

€0,00
€12,21 /meter
incl. 21% btw
Exclusief BTW: €10,09 /meter
Merk:
SCHLUTER
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 
Neem contact op voor actuele levertijd!
 
Besteleenheid:
per lengte
Lengte:
2.5 meter
Prijs per lengte:
€30,52 incl. 21% btw
Bestellen

Toepassing en functie

Schlüter®-QUADEC is een hoogwaardig afsluitprofiel voor uitwendige hoeken in wandbetegeling en biedt een goede randbescherming. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een rechthoekige buitenhoek voor de tegelbekleding.

Dankzij het geïntegreerde voegribje bij de aluminiumprofielen wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald. De profielen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en oppervlakteafwerkingen, zodat u de kleur van de uitwendige hoeken kunt afstemmen op de kleur van de tegels en de voegen, of voor interessante accenten kunt zorgen in de decoratieve vormgeving. Schlüter®-QUADEC-E en -A harmoniëren goed met de Schlüter®-QUADEC-FS of Schlüter®-DESIGNLINE-sierstrips. Naast het decoratieve uiterlijk van de profielen worden de tegels aan de randen effectief beschermd tegen beschadiging door mechanische invloeden.

Schlüter®-QUADEC uit roestvast staal is zeer duurzaam als randbescherming en kan dus ook worden gebruikt als vloerafsluiting of als traprand. Bovendien kan men met Schlüter®-QUADEC afsluitingen, hoeken of plintafdekkingen tot stand brengen op andere bekledingsmaterialen, zoals tapijt, parket, natuursteen of epoxyharsplamuur. Voor de eenvoudige en mooie verbinding van de Schlüter®-QUADECprofielen op binnen- en buitenhoeken zijn bijpassende vormstukken leverbaar, en voor bepaalde materialen zijn verbindingsstukken en eindkappen verkrijgbaar.

Verwerking

  1. Kies Schlüter®-QUADEC overeenkomstig de dikte van de tegel.
  2. Op de plaats waar de tegelbekleding moet worden begrensd, tegellijm aanbrengen met een getande lijmkam. Als Schlüter®-QUADEC op een wandbuitenhoek wordt verwerkt, wordt eerst één wand volledig betegeld, daarna in de hoekzone van de tweede wand tegellijm aanbrengen.
  3. Schlüter®-QUADEC met het geperforeerde bevestigingsvlak in de lijm drukken en uitlijnen.
  4. Het geperforeerde bevestigingsvlak over het gehele oppervlak met tegellijm bedekken en de open profielkamer opvullen met tegellijm.
  5. De aansluitende tegels stevig indrukken en zo uitlijnen, dat de bovenkant van het profiel gelijk afsluit. De tegels moeten ter hoogte van het profiel vol in de tegellijm worden geplaatst.
  6. De tegel wordt naast het voegribje geplaatst. Hierdoor is een gelijkmatige voeg van 1,5 mm verzekerd. Bij profielen uit roestvast staal wordt een voeg van ongeveer 1,5 mm opengelaten. Vul de voegruimte tussen de tegels en het profiel volledig met voegmortel.
  7. Gebruik voor gevoelige oppervlakken materiaal en gereedschap dat geen krassen of beschadigingen veroorzaakt. Vervuiling door mortel of tegellijm onmiddellijk verwijderen.
  8. Voor binnen- en buitenhoeken zijn bijpassende hoekstukjes leverbaar.