Schluter Jolly-P 8x3000 mm PVC profiel zuiver wit BW80300

Schluter Jolly-P 8x3000 mm PVC profiel zuiver wit BW80300

Afsluitprofiel PVC, lengte 300 cm

€0,00
€3,69 /meter
incl. 21% btw
Exclusief BTW: €3,05 /meter
Merk:
SCHLUTER
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Besteleenheid:
per lengte
Lengte:
3.0000 meter
Prijs per lengte:
€11,07 incl. 21% btw
Magazijn - Winkel Delft
Snelle levering!
Bestellen

Toepassing en functie

Schlüter®-JOLLY is een afsluitprofiel voor buitenhoeken in betegelde wandoppervlakken. Het biedt een goede bescherming van de randen. De gekleurde profielen maken het mogelijk de buitenste randen van de bekleding inzake kleur af te stemmen op de tint van de tegels en voegen, of decoratieve contrasten aan te brengen. Schlüter®-JOLLY kan verder ook worden gebruikt voor onder andere het afdekken van plinten en voor het creëren van zuivere afsluitranden voor bekledingen zoals tapijt, natuursteen of plamuur op basis van epoxyhars.

Naast de decoratieve functie van de profielen worden de tegels aan de randen doeltreffend beschermd tegen beschadigingen van mechanische aard.

Verwerking

  1. Kies een Schlüter®-JOLLY welke is afgestemd op de dikte van de tegels.
  2. Op plaatsen waar de tegelbekleding moet worden begrensd, tegellijm aanbrengen met een getande lijmkam. Als Schlüter®-JOLLY aan een wandhoek moet worden verwerkt, wordt eerst één wand volledig betegeld, waarna in de hoekzone van de tweede wand tegellijm wordt aangebracht.
  3. Druk Schlüter®-JOLLY met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het lijmbed en lijn het uit.
  4. Overstrijk het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak volledig met tegellijm.
  5. De aangrenzende tegels goed aandrukken en zó uitlijnen dat de bovenste rand van het profiel op gelijke hoogte met de tegels komt te liggen. De tegels moeten ter hoogte van het profiel vol worden ingebed.
  6. De tegel wordt tegen de zijdelingse voegrib gelegd, zodat een regelmatige voeg van 1,5 mm ontstaat.
  7. Vul de voeg tussen de tegels en Schlüter®- JOLLY volledig op met voegspecie.
  8. Gebruik voor gevoelige oppervlakken materiaal en gereedschap dat geen krassen of beschadigingen veroorzaakt. Verwijder vooral bij aluminium onmiddellijk de mortel of het voegmateriaal dat op de zichtbare vlakken terechtkomt.