Cellenbeton blok 600x400x50 mm G4/550 glad

Cellenbeton blok 600x400x50 mm G4/550 glad

De blokken zijn te gebruiken voor alle dragende en uitstijvende muren, volgens CE 771-4, in woningen en bedrijfspanden, van kelder tot dak.
120 stuks per pallet

Prijs op aanvraag Richtprijs vanaf €3,42 /stuk incl. 21% btw
Merk:
HH
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Magazijn - Winkel Delft
Snelle levering!
Bestellen

Product en toepassing

De gewone blokken zijn bouwstenen uit H+H cellenbeton, geproduceerd en bewaakt volgens CE 771-4. Ze worden verwerkt met H+H cellenbetonlijm. De blokken zijn te gebruiken voor alle dragende en niet-dragende muren, volgens CE 771-4, in woningen en bedrijfspanden, van kelder tot dak.
Concurrentieloze warmte-isolatie met minimale koudebruggen in alle druksterkteklassen zorgt ervoor dat zonder uitvoerige additionele maatregelen aan de wettelijke eisen kan worden voldaan. Met minimale inspanning kan worden voldaan aan de hogere eisen in het kader van het subsidieprogramma voor energiebesparende bouw.
De eenvoudige bewerking en verwerking zorgt voor een hoogwaardige uitvoering, ook zonder speciale vakkennis.

Verwerking

De blokken zijn efficiënt te verwerken met cellenbetonlijm met een voegdikte van 2 mm. In de regel wordt cellenbetonlijm alleen in de horizontale voegen aangebracht. De stenen worden strak tegen elkaar aangezet en er wordt geen lijm aangebracht in de stootvoegen. Uitzonderingen: bij brandmuren, op vlakke bovenlateien geplaatste muren, en bij speciale eisen aan nieuw werk in kelders worden ook de stootvoegen van lijm voorzien.

Afwerking

Bij vlakke wanden kan worden volstaan met een enkele laag dun stucwerk in plaats van de meerlaagse normale stuctypes. Tegels worden met tegellijm rechtstreeks op de muur geplaatst.
Toepassingsmogelijkheden:

  •  Buitenmuren, dragend
  •  Keldermuren
  •  Binnenmuren, dragend
  •  Binnenmuren, niet dragend
  •  Opvulling van skeletbouw
  •  Opvulling van houten vakwerk
  •  Brandmuren en scheidingswanden
  •  Binnenverbouwing
  •  Renovatie

Productie

H+H cellenbeton wordt gemaakt van de ruimschoots beschikbare grondstoffen kwartszand, kalk, cement en water. Daaraan wordt een cellenvormer toegevoegd. Eerst moet het kwartszand zeer fijn vermalen worden, om later een zeer draagkrachtige cellenstructuur met dunne celwanden te verkrijgen.

Zowel de combinatie van de bindmiddelen kalk en cement (in ongeveer gelijke delen), als het gebruik van aluminium als cellenvormer is in meerder decennia een optimale oplossing gebleken. Het aandeel van de cellenvormer in alle recepturen bedraagt gemiddeld minder dan 0,05% van de grondstofmassa. Inmiddels wordt 80% van het aluminium verkregen uit recycling.

Vergelijkbaar met hetgeen zich voordoet bij het rijzen van een gistdeeg, wordt waterstof gevormd bij de reactie van calciumhydroxide en aluminium. Dit waterstof is verantwoordelijk voor het hoge percentage poriën tot maximaal 90%.

Voordat cellenbeton zijn hoge stevigheid krijgt door stoomverharding in de autoclaaf (bij ca. 200 °C en 12 bar druk), worden in een halfvast tussenstadium de verschillende formaten en profielen gesneden. Deze precieze techniek en het gebruik van gespannen staaldraden zorgen voor een optimale maatvastheid.

Milieuvriendelijkheid

Voor de winning en het transport van de grondstoffen en voor de productie en het transport van de bouwmaterialen is energie nodig. Vanwege de relatief lage hardingstemperatuur en vanwege het feit dat de door ons gebruikte grondstoffen niet ver van de productielocatie gewonnen worden, bedraagt het primaire energieverbruik voor één kubieke meter cellenbeton met het volumegewicht van 0,4 kg/m3 maar ongeveer 350 kWh! In de loop van vele jaren bespaart de functie als energie-isolerende bouwmantel een veelvoud daarvan aan verwarmingsenergie.

Ecologische voordelen
 

  • Nagenoeg onuitputtelijke milieuvriendelijke grondstoffen
  • Milieuvriendelijk en energiezuinige productie
  • Eenvoudige en veilige verwerking
  • Geringe, recyclebare hoeveelheden afval
  • Hoge besparing op verwarmingsenergie, hierdoor een sterke reductie van de CO2-emissies
  • Duurzame bouw- en woonkwaliteit